2013 m. spalio 6 d., sekmadienis

Jubiliejus – tai ne tik senų žmonių šventė

Gimtadieniai šiais laikais yra pakankamai svarbūs kaip šventės, nes jiems yra skiriamas pakankamai nemažas dėmesys. Vis dėlto, jei jau faktas, jog gimtadieniai yra svarbūs, vardinti, kodėl svarbūs yra jubiliejai net nevertėtų.

Jubiliejai sveikinimai – tai ypatingi žmonių sveikinimai, tam tikrų sukakčių metu. Vis dėlto, dauguma kreipia dėmesį tik į didesnius jubiliejus, nes daugumos žmonių nuomone, gimtadienį ypatingą galima vadinti tuomet, kai jubiliejus sukanka bent jau penktame dešimty. Vis dėlto, ar teisinga taip mąstyti ir nuvertinti ankstesnes ypatingas datas? Tikrai ne. Šiais laikais jubiliejumi galima pavadinti daug datų. Vis dėlto, nereikėtų uždelsti pradedant sveikinti žmogų su jubiliejumi. Šiais laikais ypatingos šventės laikomos tuomet, kai žmogui sukanka 40, 50 ar dar daugiau metų. Vis dėlto, tiesa yra tokia, kad jei esate kultūringi, atsakingi žmonės, bei norite tinkamai pagerbti savo draugą, turite žinoti, jog jubiliejai pradedami skaičiuoti jau nuo 18-os metų. Sukakus 18-ai, žmogus iš vaikystės tarsi peržengia į suaugusiųjų pasaulį, tad nors šio skaičiaus gale ir nėra nulio, tačiau tai vis vien galima vadinti jubiliejumi. Visos apvalios datos, pradedant šia – tikrų tikriausi jubiliejai. Būtent dėl to nevertėtų apsigauti, bei nuvertinti rengiamos šventės, nes tiesą sakant, jubiliejus šiais laikais yra tikrai ypatinga šventė, kuriai reikia tiek ypatingo pasiruošimo iš rengėjų pusės, tiek pakankamai gero pasirengimo iš šventės dalyvių, tad manyti, kad jubiliejus – tai tik senų žmonių šventė, tikrai nevertėtų.

Viską sudėjus, gimtadienio svarba šiais laikais yra tikrai didelė. Jubiliatai jaučia didelę atsakomybę, rengdami šventę, o draugai jaučia ne ką mažesnį spaudimą ruošdamiesi jai. Vis dėl to, jubiliejus yra neeilinė proga, reikalaujanti ypatingos šventės, tad maišyti, kada yra jubiliejus, o kada – tiesiog paprastas gimtadienis, tikrai nevertėtų. Taip, ši šventė dažniausiai afišuojama kaip ypatinga šventė, skirta senosios kartos žmonėms, jų amžiaus pažymėjimui, atšventimui. Vis dėlto, faktas, jog jubiliejai prasideda gerokai ankščiau nei įkopiant į penktąjį dešimtį, tad šio fakto pamiršti tikrai nevertėtų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą